23 Ocak 2016 Cumartesi

SANATSIZ BİR HAYAT

                                                    -SANATSIZ BİR HAYAT-

   Sanatsız bir hayatı düşünmek bile istemiyorum. Sanat olmasaydı tüm düşüncelerden ve duygulardan uzak , sadece mantık olarak hareket eden , kendimizi ve çevremizdeki insanları tanıyamayan , iletişim bağı kopuk olan ve düzgün bir dille iletişim kuramayan bir toplum olarak dünyada var olacaktık.


   Düşünün ki ; resimsiz bir hayat , müziksiz bir hayat , edebiyatsız bir dünya. Ne kadar da sıradan ve boş bir yaşam sürdürürdük. Öncelik olarak zaten sanat, kendi dünyalaramıza renk ve anlam katar. Sanat, kişiye mutluluk ve saygınlık verir. Sanat, kişilerin hayal güclerine yön vererek sanatsal yapılarını geliştirir ve hayatta önem kazanır.


   Sanat olmasaydı zaten kişilerin estetik duyguları da gelişemezdi. Sanat bu sayede , gerçek sanat eserlerini görüp tanımamızı ve bir yandan da çevremizde oluşup gelişen çirkinliklere ve duyarsızlıklara karşı direnç göstermemize yardım eden büyük bir unsurdur. Böylelikle sanat dünyamızı iyi tanımamızı ve iyi kavramamızı sağlar.


   İnsanların sanatsız bir hayatda anlamlı yaşadıkları düşünülemez. Sanat, kişinin kendisine ve çevresine renk katar. En kısa özetiyle ; Sanatsız hayat renksiz gökkuşağıdır.


                  vincent, painting, and van gogh resmi

1 yorum: