1 Mart 2016 Salı

KAR TANELERİNİN NOTALARI

                                       - KAR TANELERİNİN NOTALARI-

  Soğuk bir kış günü, tahta kulübeden bakan küçük kız, ufak ellerini suratının çene kısmında birleştirerek camdan birbirine sevinç çığlıklarıyla bağıran çocukları seyrediyordu. Düşen her kar tanesi, Amelie'yi daha çok heyecanlandırıyordu. Amelie de her çocuk gibi mutluluğun tadına varmak, hayatın güzel taraflarını görmek istiyordu. 

   Amelie birden üvey annesinin kızgın sesini duyunca aniden dudağını istemsizce bükerek camdan odağını çekti ve çalışma masasına oturdu. Üvey annesi odayı girdi ve üvey annesi Daniel, Amelie'den ekmek almasını istedi. Amelie kar tanelerini canlı canlı hissedeceği için heyecanla dışarı çıktı. Yeşil paltosunu hızlıca giydiğinde zaten kendini dışarıda bulmuştu. 

   Amelie'nin dışarı çıkar çıkmaz dikkatini piyona ve piyona çalan adam çekti. Amelie, piyonadaki notalara odaklanarak o görkemli sese doğru adımlar atarak kendini ahşap vişne renginde bir evin önünde buldu. Amelie, evin camından baKtığında olgun bir adam piyonanın başına oturmus, notaları tüm hisleriyle beraberinde getirerek müziğinin tadını çıkarıyordu. Amelie, adam müziğini bitirene dek tebessümlerine engel olamadan seyrediyordu. 

   Amelie piyona sesinin durduğunu anlayınca kapıya tıklamaya başladı. Birkaç saniye bekledikten sonra karşısında piyona çalan adamı buldu. Adam Amelie'yi tanıyordu. Amelie'nin annesinin eski arkadaşlarındandı ve  annesi Lydia'nın öldüğü günden beri onun adına bir sürü besteler yazmıştı. Adamın birden gözleri doldu ve Amelie ile biraz sohbet ettikden sonra Amelie, adamdan piyona öğretmesini istedi. Adam, Amelie'ye her baktığında Lydia'yı hatırlıyordu. 

   İlk başta adam, Amelie'ye notaların yerlerini öğretmeye çalıştı. Daha sonra günler geçtikçe Küçük Amelie notaların yerlerine alışmaya başladı. Artık Amelie, adamın yanında kalmaya başladı . Zaten ne üve annesi Daniel ne de babası onunla ilgileniyordu. Adam ve Amelie hallerinden oldukça memnundular . Hatta ikisi dışarıda piyona çalarak para kazandılar. Bu para ile Amelie'ye tatlı küçük bir piyona aldılar. Artık Amelie, piyona çalmak konusunda daha ilerlemeşti. 

   Adamın yazdığı bütün bestelerden ilham alarak kendi bestesini yazmak istediğini söyledi .Böylelikle tüm kasabada bu şarkı ile tanınmak istiyordu. Sonunda, tüm kasabanın karşısına çıkarak ' KAR Tanelerinin Notları' adlı bestesini piyona eşliğinde söyledi ve tüm kasabanın ilgisini çeken Amelie büyüyünce kasabada beyaz kar tanecikli şekilleri olan piyona eğitimi adına okul açtı ve mesleğini piyanistliğe adadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder