1 Şubat 2016 Pazartesi

SANAT HEVESİ VE KABİLİYET

                               
                                         - SANAT HEVESİ VE KABİLİYET -

 
   İnsanlar genelde sanatın bir yetenek işi olduklarını söylerler. Bunu söylemekle haklılar. Fakat, bir kabiliyetin gelişebilmesi için yardım edilmesi gerekildiğini unutmamak gerek. Sanata heves eden herhangi bir bireyi, kendisinde sanata özgü bir yetenek bulunamayacağına dair kesin bir hüküm vererek kişinin hevesinden vazgeçmesini sağlamak yanlış olur. Bunun yerine bireyde böyle bir kabiliyetin olup olmadığını araştırmak en doğrusudur. Genellikle, heves yeteneğin belirtilerindendir.

   Bir bireyin sanat yönünde kabiliyeti küçük yaşlarında kendini belli eder. Bunun en büyük örnekleri müzik alanında görülmüştür. Bugünlere kadar gelebilmiş iyi bestecilerin ve ünlü çalgıcıların çoğu küçük yaşlarında kendilerini göstermişlerdir. Müzik kadar olmasa bile, diğer başka sanat dallarında bu böyle devam eder. Bir de, bireylerin kabiliyetlerinin doğuştan gelmesi yanında çalışma ve gayretin etkisi çok yüksektir.


   Sanata eğimli ve hevesli olan bireyler hedeflerine ilerleyebilmek için çaba sarf etmelidir . Birey, üzerinde ilerlemek istediği sanat dalına hislerini de katmaya çalışarak sanatçı ruhunu ortaya koymaya özen göstermelidir. Umarım, birey hedefine ulaşabilir. Çünkü, sanat bireyde sevgi hissini uyandırır ve bireye yaşama sevinci verir.


                           

3 yorum: